I. ZSŰRIZÉSI SZEMPONTOK

Kategóriák értékelése:

A) főkategória:

  • Az alapötlet eredetisége, kreativitása.
  • A nevezett anyag kivitelezésének minősége.

B) főkategória:

  • Az alapötlet eredetisége, kreativitása, figyelembe véve a hosszú távú együttműködésben rejlő lehetőségek kiaknázását.
  • A tartalom, kivitelezés minősége, figyelembe véve a hosszú távú együttműködésben rejlő lehetőségek kiaknázását.
  • Az influencer-választás relevanciája, kapcsolódása a megbízó márka értékeihez.
     

II. SCAMEK, RÉGI ÖTLETEK ÉS ADAPTÁCIÓK

Díjat csak ténylegesen megvalósult alkotásoknak ítélhet a zsűri. Nemzetközi anyavállalattól érkezett adaptáció esetén is szükséges, hogy a kampány tartalmazzon kifejezetten a hazai piacra/közönségre specializált elemeket, amelyeket kérünk kiemelve, egyértelműen elkülönítve bemutatni a pályázati anyagban.

III. A ZSŰRIZÉS MENETE

Első kör: online zsűrizés

Minden zsűritag pontozza az alkotásokat 1-10-es skálán. A zsűritagok pontszámainak átlaga alapján határozzuk meg a shortlistet, amelyen legfeljebb a nevezések 50 százaléka, valamint 6,0-s átlagpont feletti alkotás szerepelhet. Ha egy kategóriában nincsen legalább 6,0-ra pontozott alkotás, az adott kategóriában nincs döntős.

Második kör: személyes zsűrizés

A döntőbe jutott alkotásokból személyes, budapesti zsűrizésen választjuk ki a díjazottakat. A zsűrinek joga van egy alkotást más kategóriába átsorolni, ha úgy érzi, hogy annak ott nagyobb relevanciája van. A zsűri tagjai saját kampányaikra, illetve az ügyfeleik és azok közvetlen riválisainak más ügynökség által készített munkáira nem szavazhatnak.

IV. DÍJAK

A zsűrinek az arany, ezüst és bronz díjak mellett jogában áll különdíjakat, illetve egyéb speciális díjakat is létrehozni. Amennyiben a zsűri nem ért egyet egy nevezés kategóriába való besorolásával, joga van áthelyezni és másik kategóriában értékelni. Vitás kérdésekben a zsűrielnök dönt.

V. ZSŰRI

Az INFLU 2021 verseny zsűrije felkérés alatt.